EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кейбълтел купува Евроком Кабел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кейбълтел купува Евроком Кабел

mail19:20 | 28.07.2009прегледи 1125 коментарикоментари 0


809036_66167559_lКомисията за защита на конкуренцията разреши концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от EQT V Limited, Гърнзи, за сметка на фонда EQT V, върху «Евроком Кабел Мениджмънт България» ЕООД (ЕКМБ) и предприятията от неговата група. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.
Фондът EQT V е инвестиционен фонд, който основно осъществява инвестиции в Северна Европа. EQT V Limited има изключителна отговорност за управлението на фонда EQT V.
Сделката ще окаже влияние на предоставянето на услугите платена телевизия, достъп до интернет и фиксирана телефония.
От събраните в производството данни, както и въз основа на практиката си до момента, КЗК счита, че конкуренцията на пазарите на услугите - достъп до интернет и фиксирана телефония - ще бъде положително повлияна от концентрацията.
По отношение на услугата платена телевизия КЗК не възприема като пречка за осъществяване на концентрацията засилването на пазарната позиция на ЕКМБ и Кейбъл Тел, тъй като поведението на всеки пазарен субект е подчинено на Закона за защита на конкуренцията и въведените с него забрани. В този смисъл, всяко действие от страна на бъдещото обединение, което съдържа белези на забрана с господстващо положение, нелоялна конкуренция или встъпване в забранени споразумения, решения или съгласувани практики, ще бъде обект на отделно производство със съответните последици при установяване на нарушение.
КЗК приема, че целената от концентрацията модернизация при предоставянето на електронни съобщителни услуги, привличането на значителни инвестиции и по-доброто задоволяване на интересите на потребителите, имат превес над отрицателното въздействие върху конкуренцията на пазара на платена телевизия, поради което сделката следва да бъде разрешена.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 965