EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЕВР проверява Топлофикация-София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЕВР проверява Топлофикация-София

mail15:49 | 21.04.2020прегледи 10067 коментарикоментари 0


Във връзка с получени сигнали в КЕВР и публикации в медии относно завишени сметки за м. март 2020 г на потребители на „Топлофикация София“ ЕАД, със заповед на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов енергийният регулатор започва извънредна проверка за ценообразуването на сметките на дружеството за указания период.

В случай че в хода на предстоящата проверка бъдат констатирани нарушения от страна на топлофикационното дружество, Комисията ще предприеме предвидените в закона административно-наказателни мерки.

След приключване на извънредната проверка на „Топлофикация София“ ЕАД Комисията ще обяви публично резултатите от нея.

Позицията на Топлофикация-София

Заради извънредното положение хората стоят в домовете си, което вдигнало потреблението, освен това има и застудяване

Мартенските сметки за парно са изчислени по високата цена на топлинната енергия, която действаше до 1 април 2020 г. Новата цена, утвърдена от КЕВР, влезе в сила от 1 април  и е с 26,5% по-ниска. Тя е 70,32 лв. за мегаватчас (без ДДС). Поради това се очакват по-ниски сметки за последния месец на отоплителния сезон, съобщават от столичната топлофикация. 

Освен това по данни на НИМХ средномесечната температура през март 2020 г. е била +6,4 градуса или с 2,3 градуса по-ниска в сравнение със същия месец на предходната година.

От началото на въведеното извънредно положение в страната на 13 март повечето от столичани трябваше да останат в домовете си, в резултат на което и общото количество потребена топлинна енергия е по-високо. Поради по-ниската температура и застудяването през последното десетдневие на  март тази година столичани са консумирали 430 323 мвтч топлинна енергия, докато през март 2019 г. консумацията е била 346 945 мвтч, съобщават от компанията. 

/КЕВР, Топлофикация-София


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg