EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЕВР проверява лиценз & финанси на „Овергаз Мрежи“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЕВР проверява лиценз & финанси на „Овергаз Мрежи“

mail06:25 | 07.01.2016прегледи 1782 коментарикоментари 0


Комисията за енергийно и водно регулиране следи внимателно развитието на възникналата ситуация около доставките на природен газ от „Газпром Експорт” за „Овергаз Инк” след 1 януари 2016 г. Председателят на Комисията доц. Иван Иванов е в постоянен контакт с представители на институции и организации в отрасъла и с всички заинтересовани страни, ангажирани за разрешаването на въпроса. Това съобщиха от пресцентъра на КЕВР.
По този повод на 4 и 5 януари 2016 г., по искане на КЕВР, бяха изслушани представители на ръководствата на „Булгаргаз“ ЕАД и на „Овергаз Мрежи“ АД. Членовете на Комисията бяха информирани за постигнатата договореност между двете компании, която гарантира непрекъснатост на доставките на природен газ за крайните битови и стопански потребители на „Овергаз Мрежи“ АД. На проведените срещи Комисията за енергийно и водно регулиране оцени високо положените усилия от страна на „БЕХ“ ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД, „Булгартрансгаз“ ЕАД и „Овергаз Мрежи“ АД за разрешаване на възникналия проблем. По настояване на КЕВР, „Булгаргаз“ ЕАД и „Овергаз Мрежи“АД поеха ангажимент да информират регулатора при всяка промяна на ситуацията.
Със заповед на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов, регулаторът започва извънредна проверка на изпълнението на лицензионните задължения и финансовото състояние на „Овергаз Мрежи“ АД.
В случай на възникнала необходимост, Комисията за енергийно и водно регулиране има готовност да изпълни функциите си съгласно действащото законодателство, в рамките на своята компетентност.
 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg