EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кафе и сандвичи на ниски цени на летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кафе и сандвичи на ниски цени на летище София

mail10:30 | 24.09.2010прегледи 1935 коментарикоментари 0


До дни ще пием кафе и минерална вода на летище София на по-ниски цени. 40 автомата за кафе, за топли и студени безалкохолни напитки и сандвичи ще бъдат поставени на различни места в залите за пристигащи и заминаващи в двата терминала на летище София. Това съобщи министърът на транспорта Александър Цветков в интервю за Нова телевизия.
Такива автомати ще бъдат поставени в следващите дни, тъй като вече приключва конкурсът и доставката на устройствата, обясни министърът, цитиран от информационна агенция Стандарт Нюз. Смятам, че това ще бъде доста полезно за пътуващите, тъй като ще регулира цените в зоната на летището, обясни министър Цветков.
В момента на аерогарата най-евтиното кафе може да се купи за близо 5 лв., най-простият сандвич за 7 лв. Малка бутилка вода струва 4 лв.
Веднага след поемане на управлението, новото ръководство на аеропорта обяви намеренията си да определи нови търговски площи за магазини и заведения и да обяви конкурси за тях. В интервю за в. "Стандарт" зам.-министърът на транспорта Камен Кичев наскоро каза, че е необходимо да се създаде конкуренция на двете кафенета, които се държат от един и същ наемател. Обявяването на процедури за конкурси за наематели на нови търговски площи вече е започнало.
Изпълнителният директор на летище София Асен Танчев разпореди проверка на договорите за наем на търговските площи на аеропорта веднага след встъпването си в длъжност. Предишният директор на летището беше сменен именно защото не е достатъчно активен, стана ясно от думите на транспортния министър Цветков. Старият директор не е обявил обществени поръчки за избор на нови наематели на заведенията в терминалите и след като някои от договорите са изтекли още на 8 февруари, те са били подновени до провеждане на конкурси.
Повече от половината приходи на международните летища в Европа и по света са от предоставяните търговски услуги и директорът Асен Танчев обяви намеренията си да реорганизира тази дейност на столичната аерогара. Целта е да няма празни магазини на летището, да има достатъчно барчета, кафенета и заведения за хранене, така пътници, посрещачи и изпращачи да имат къде да изпият по кафе или напитка, докато очакват самолета си. Ще бъдат поставени и повече пейки в залите на Терминал 2.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg