EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Катар купува акции на Citi

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Катар купува акции на Citi

mail09:47 | 26.05.2010прегледи 1354 коментарикоментари 0


Държавният инвестиционен фонд на Катар - Qatar Investment Authority (QIA), който управлява $6590 млрд., прояви желание да купи част от принадлежащите на правителството на САЩ акции на Citi, съобщава Financial Times.
По време на кризата правителството на САЩ беше принудено да купи част от акциите на Citi след като финансовата компания претърпя загуби в размер на $50 млрд. В момента американското правителство притежава 27 % от Citi. Още през април финансовото министерство на САЩ обяви, че е готово да продаде 7,7 млрд. акции на компанията. Тогава беше съобщено, че 1,5 млрд. акции ще бъдат продадени с помощта на Morgan Stanley, припомня в. Ведомости. Не стана ясно само как ще бъдат продадени останалите акции, което даде възможност на инвеститорите да се надяват, че ще получат определени отстъпки. Тогава, обаче, големи държавни фондове не проявиха особен интерес, тъй като повечето избягват да влагат средства в банковия сектор.
В същото време QIA има добър опит от инвестиране в банки - по време на кризата катарският фонд купи акции на Credit Suisse и Barclays. При случая със Citi плановете на фонда ще зависят от цените, пазарните условия, а също и то готовността на правителството да продава акции с отстъпки.  Запознати източници информират, че е много вероятно продажбата на акциите да се състои в близките дни.
През април акциите на Citi се търгуваха за $4,97, а преди ден за $3,78. Въпреки спада, стойността на акциите в момента остава по- висока от тази, на която американското финансовото министерство ги придоби - $3,25.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg