EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Карфур и Диаджео с кампания за отговорно пиене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Карфур и Диаджео с кампания за отговорно пиене

mail15:20 | 26.05.2011прегледи 1224 коментарикоментари 0


Световния лидер в производството на висококачествени алкохолни напитки Диаджео и френската верига хипермаркети Карфур стартират обща кампания „Консумирай отговорно”. Съвместната инициатива е първа по рода си в България, в която световни лидери обединяват усилия за отговорно отношение към потреблението на алкохола. Кампанията ще се проведе едновременно във всички магазини на веригата в периода от 25 май до 12 юни 2011 година. Лицето на кампанията е българският спортист Йордан Йовчев.
Според търговския директор на Диаджео за България,Сърбия и Черна гора Николай Младенов, целта е да се превърне алкохолната култура на българина в консумация с удоволствие и отговорност. Очаква се съвместните усилия с Диаджео да допринесат за по-голяма информираност, като това е свидетелство, че бизнесът в България има отговорно поведение спрямо клиентите си. От своя страна генералният мениджър на Диаджео Дан Радис съобщи, че „България е много важен пазар за Диаджео в Югоизточна Европа, който се развива доста по-бързо спрямо съседни страни, затова се поставя акцент върху отговорното потребление”.
В рамките на кампанията ще бъдат раздавани бутилки с вода за всеки закупил продукт на Диаджео - водка Smirnoff, уиски Johnnie Walker и ирландско уиски - Bushmills, като на етикетите ще са посланията на кампанията. Ще бъде инициирана и анкета за навиците и познанията на българина относно отговорната консумация на алкохол. Всеки участник може да спечели ваучер за такси, като идеята е то да бъде използвано в случай, че шофьорът е употребил алкохол.
*Посланията на кампанията са:
• Алкохолът е разрешен за лица над 18-годишна възраст
• Редувай консумацията на алкохол с вода
• Храненето преди и по време на пиене намалява абсорбцията на алкохола
• Никога на сядай зад волана, ако си пил
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg