EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Карикатури на EconomyNews.bg наградени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Карикатури на EconomyNews.bg наградени

mail16:55 | 06.03.2012прегледи 3237 коментарикоментари 0


Приключи 37-мата Национална изложба на каритакурата в галерията на СБХ (Съюз на българските художници). От 16 февруари до 6 март, на „Шипка” №6 в София бяха представени 415 карикатури на 57 различни художници. В центъра на вниманието отново бяха комично изобразените политици, а освен тях на внимание се радваха и митрополитите от Светия Синод на БПЦ. Като започнем от Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, през партиарх Максим до Никола Саркози, Ангела Меркел, карикатурите на всички бяха високо оценени от посетителите.
EconomyNews.bg също даде своя принос за изложбата, с познатата поредица от карикатури на Чавдар Тодоров.
Произведенията „Плевлениев и костенурките”, „Бензин, пешки и Лукойл”, „Избори 2011”, „Другите ги беше бъз” и „От планини и ливади – асфалт” намериха почетно място на изложбата.
Освен че бяха разположени на най-възловото място, в специална рамка до входа, Съюзът на българските художници не пропусна да отличи произведенията на Чавдар Тодоров. Талантливият ни художник напълно заслужено завоюва Наградата на секция „Карикатура” за млад автор.
Останалите отличени художници бяха Генчо Симеонов (Награда на СБХ), Маргарита Янчева (Награда на секция „Карикатура”), Румен Драгостинов (Награда на Столична община „Доньо Донев”), Кирил Божилов (Награда за еротична карикатура), Иван Кутузов (Награда на Дома на хумора и сатирата в Габрово) и Илиян Савков (Награда на в. „Дума”).
Представяме Ви по-интересните карикатури, които видя нашия фотограф по време на изложбата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg