EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кариерен център за хора с различни възможности

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кариерен център за хора с различни възможности

mail15:02 | 11.10.2021прегледи 695 коментарикоментари 0


На официално събитие бе открит първият по рода си кариерен център за хора с различни възможности „JAMBA – Хъб на възможностите“. Гости на откриването бяха кметът на район Лозенец Константин Павлов, председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев, Минка Йовчева – директор на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни” при Столична община, партньори, представители на бизнеса, неправителствения сектор и медиите. JAMBA – Хъб на възможностите е адаптирано пространство за обучение, достъпно за хора с функционални различия. Фокус ще бъде обучението на младежи, а освен основната обучителна дейност, в хъба се предвижда да се организират и социални и творчески събития като мотивационни лекции, изложби на творци, културни мероприятия, прожекции на адаптирани филми, творчески работилници и др.

„Изключително щастлив съм, че „Лозенец” си има едно от най-живите и прекрасни места не само в София, а в цяла България, та дори и в Източна Европа. Заедно с основателите на JAMBA – Hub на възможностите положихме основите на едно истинско приятелство и вярвам, че най-доброто предстои.”, каза пред гостите Константин Павлов, кмет на район Лозенец.  

“От създаването на Фондация "Сошъл Фючър" за нас беше ясно, че следва да създадем пространство, което да бъде олицетворение на всички наши убеждения - място, което вдъхновява хората и ги енергизира да вярват в себе си и в собствените си способности. Модерно, достъпно, адаптирано и приветливо – радваме се, че усилията ни се увенчаха с успех и днес можем да споделим този специален момент с Вас.”, сподели председателят на Фондация „Сошъл Фючър" Йоана Колева. 

Създаването на Хъба затваря кръга от услуги, необходими за реализиране на дейности по обучение, вдъхновяване, овластяване, последваща кариерна реализация и активно включване в социалния и икономически живот в България. Пространството разполага с обучителна зала, зала за социални събития – изложби, културни събития, филмови прожекции и др., социално кафене. Капацитетът на центъра позволява обучението на над 350 човека месечно, а основателите очакват над 5000 гости да посещават социалното кафене и събитията на месец.   

„JAMBA – Хъб на възможностите” се помещава на 224 кв. м. в общински имот, безвъзмездно предоставен от Община Лозенец. Основен партньор за изграждането на пространството е Paradise Center. 

Зад реализацията на проекта стои Фондация „Сошъл Фючър”, чиято основна мисия е да подкрепя хората с различни възможности в България да добият професионални умения и компетенции. Екипът на фондацията съдейства за професионалното им реализиране и последващо развитие. От 2017 година насам над 500 души са преминали професионални обучителни курсове с помощта на фондацията, като 50% от всички обучени в адаптирана среда са били наети на работа.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg