EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Капмания за безопасност на безпилотните дронове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Капмания за безопасност на безпилотните дронове

mail11:02 | 21.06.2023прегледи 511 коментарикоментари 0


Национална кампания ще учи водачите на безпилотни дронове на безопасност. За началото на инициативата на "Обединено Дрон Общество" съобщи основателят на асоциацията Антон Пулийски, който е и председател на управителния й съвет. Пулийски е един от 95-имата участници на "Дрон експо форум" в "Интер експо център" в София.

По негови думи целта на кампанията е да повиши безопасната употреба на дронове и да подпомогне националните органи в разработването на регулации, насочени към гарантиране на безопасността на полетите на безпилотните летателни апарати.

“Националната информационна кампания за дрон безопасност е много важна за бъдещето на дрон индустрията в България. Успешното й провеждане ще гарантира от една страна създаването на среда за употребата на дроновете по безопасен и отговорен начин, а от друга - устойчивост на инвестиционния климат в сектора", сподели Пулийски.

Редица организации, сред които представители от администрацията, гражданския сектор, бизнеса и академичните институции, подкрепят инициативата./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047