EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кандидат-еврокомисар Нели Крус раздроби банките през 2009

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кандидат-еврокомисар Нели Крус раздроби банките през 2009

mail12:11 | 15.01.2010прегледи 673 коментарикоментари 0


Номинираната за еврокомисар за новите технологии Нели Крус очерта на изслушването си снощи в Европейския парламент своята амбиция да свали трансграничните бариери пред интернет, но не се осмели да се ангажира с още понижения на цената за използване на мобилни телефони, предаде Reuters.
Нели Крус, която в досегашната си роля на еврокомисар за конкуренцията раздроби някои от най-големите банки в региона, си изгради не особено приятна репутация заради налагането на поредица от глоби за картелиране, сред които една за близо 1 млрд. евро ($1,5 млрд.).
Крус заяви амбицията си да улесни купуването и продаването чрез интернет в различни европейски страни. "Нашият европейски онлайн пазар е мозайка от национални пазари", отбеляза тя. "Те са разделени от различни регулации", допълни 68-годишната холандка.
Крус също така бе попитана дали ще продължи строгите мерки, започнати от предшественичката й Виван Рединг за ограничаване на размера на тарифите, които мобилните оператори могат да определят за разговорите в чужбина.
Тя обаче не пожела да се ангажира със закони, които ще намалят още цената на теглене на информация с мобилните телефони чрез сърфиране в интерент или четене на имейли извън родната страна на абоната.
Нели Крус заяви, че пазарната конкуренция трябва да разреши проблема, но остави вратата отворена за въвеждане на правила, допълвайки, че експерти проучват ситуацията, за да открият какво в действителност не е наред.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg