EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

К.Ананиев - здравен министър ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

К.Ананиев - здравен министър ?

mail14:35 | 06.11.2017прегледи 6964 коментарикоментари 0


 

Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър на здравеопазването. На днешното редовно заседание лидерите на партиите от коалицията разгледаха няколко възможни кандидатури. Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018.

Финансистът Кирил Ананиев, който прави  бюджета на държавата от 1998 г., ще е новият здравен министър, научи "24 часа" от отлично осведомени източници. Още в петък съобщихме, че не лекар, а финансист ще поеме здравното министерство след оставката на проф. Николай Петров.  Кирил Ананиев прави държавния бюджет при почти всички правителства след 10 ноември 1989 година. Той е роден през 1955 година и работи в Министерството на финансите от 1980 година. Завършил е Финанси и кредит в УНСС по времето, когато университетът се казва Висш икономически институт през 1980 г. Специализира в областта на финансирането и социално-културните разходи и в областта на реформите в здравеопазването в САЩ.

Политическият съвет на коалицията ще възложи на парламентарните групи на ГЕРБ и на „Обединени патриоти“ да формират екип от юристи, който да изготви правен анализ и да направи предложения за законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки.

По време на срещата беше обсъден и внесеният от кабинета проект на държавен бюджет за 2018 г. Политическият съвет на коалицията разгледа и промени в нормативната уредба, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите. Обсъдени бяха предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти. Разгледани бяха и предложения, свързани с преместваемите обекти по плажовете.

Политическият съвет на коалицията отчете, че реализирането на 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок. Лидерите на партиите в Политическия съвет се обединиха около извода, че коалиционното мнозинство е стабилно. Правителството и мнозинството в парламента изпълняват ангажиментите на страната, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg