EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кампания "Русе - градът на първите неща"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кампания "Русе - градът на първите неща"

mail13:09 | 09.05.2022прегледи 831 коментарикоментари 0


През последните години в Русе са извършени много промени - от обновяването на центъра на града (улица "Александровска" от площад „Свобода“ до площад "Батенберг") до по-скорошното озеленяване на обществените зони за отдих покрай река Дунав. Сега жителите на Русе могат да наблюдават с радост как децата им играят на обновените детски площадки през деня, а вечер да се наслаждават на централното градско осветление.

Разработени с подкрепата на Община Русе и Европейския съюз, тези постижения са представени на вниманието на гражданите по време на едномесечна (30 април - 30 май 2022 г.) информационна кампания под мотото "Преоткрий Русе - градът на първите неща". Тя е част от съвместна комуникационна инициатива "Европа в моя регион", която представя действията на Европейския съюз за регионите в цяла Европа.

Инвестициите в реконструкцията и рехабилитацията на пешеходните зони в централната градска част, обновяването на зелените площи, изграждането на детски и спортни площадки, както и на велоалеи, надвишават 20 милиона лева. Образователната инфраструктура е ремонтирана и санирана, изградени са спортни площадки, а прилежащите дворове са озеленени. Реализацията им е част от цялостен, интегриран подход на градско възстановяване и развитие, обединяващ всички обекти в единно архитектурно-пространствено, тематично и ландшафтно решение.

Участващите регионални и европейски партньори ще представят по-подробно тези постижения по време на пресконференция на 9 май (Деня на Европа) на площад Батенберг в 10:00 ч.

На местното население са предложени и редица обществени инициативи:

Фотоконкурс "Преоткрий Русе“*, който има за цел да привлече вниманието на гражданите към обновените централни части на града. Трима участници с най-добрите снимки ще бъдат наградени с професионална семейна фотосесия, както и с две семейни вечери. Конкурсът е подкрепен от популярния актьор и музикант Александър Сано, който ще бъде член на журито.

„Като човек, прекарал голяма част от живота си в Русе, се чувствам щастлив и горд да виждам любимия си град да се развива. Но за да бъде по-осезаема промяната, е важно всеки един от нас да я усети и да стане част от нея. Точно заради това призовавам всички да се включат в конкурса и да покажат как те виждат Русе и защо нашият дунавски град е толкова специален“, коментира Александър Сано.

Образователна игра, която започва на 9 май по случай Деня на Европа с участието на местния инфлуенсър Мирослав Митев и ученици от основното училище "Любен Каравелов", финансирано от Европейския Съюз. Образователната дигитална игра „Преоткрий Русе: Играта“, се състои от 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности. До края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе, като сканират QR код и намерят отговорите на забавни въпроси.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039