EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кампания по 4 световни тв канали - 6.5 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кампания по 4 световни тв канали - 6.5 млн.лв.

mail18:10 | 28.04.2011прегледи 918 коментарикоментари 0


Приключи най-мащабната рекламна кампания на българския туризъм по по четири от най-гледаните паневропейски телевизонни канала - Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel. Кампанията беше реализирана от Министерството икономиката, енергетиката и туризма с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие", в периода 6 септември 2010 – 27 март 2011г.
В рамките на кампанията по всеки от телевизионните канали бяха излъчени 30 секундни тематични клипове, посветени на възможностите за туризъм в България. Клиповете бяха излъчени по Eurosport 561 пъти, по Euronews – 952 пъти, по National Geographic Channel – 504 пъти, а по Discovery Channel – 1020 пъти. Над 50% от излъчванията бяха в най-гледаното време на всяка от телевизиите. По данни на телевизиите над 137 млн. зрители са гледали клиповете по 4 и повече пъти.
Кампанията се проведе на три вълни – от 6 септември до 27 декември /две вълни по 8 седмици всяка или общо 16 седмици/ и от 31 януари до 27 март 2011г. /8 седмици/. Общата стойност на телевизионната кампания, реализирана чрез директни договори с телевизионните канали, е 6 578 740,78 лв.
Паралелно с телевизионната кампания, рекламни банери бяха поставени на интернет сайтовете на Eurosport, Euronews и National geographic Channel. Статистиката сочи, че в трите сайта общо са достигнати над 14 млн. импресии. В Eurosport в рамките на един месец бе проведена и i-Phone кампания като допълнителен бонус към третата вълна.
В рамките на кампанията в България гостуваха четири снимачни екипа от Eurosport, Euronews и National Geographic Channel, които заснеха тематични предавания за България.
Eurosport засне пет издания на предаването "Sport Trips" през м. октомври 2010 и февруари 2011. В тях бяха представени възможностите за практикуване на различни спортове в България и природните забележителности на страната. Основен акцент в предаванията бяха планинското колоездене в Боровец, конната езда в Ихтиман, скалното катерене във Враца, голфът в Балчик и зимните спортове в Банско. Предаванията, всяко от които бе с продължителност между 4 и 6 минути, бяха излъчени общо 20 пъти.
Със свой екип Euronews засне в края на 2010 г. две издания на предаването "Metropolitans", посветени на София и Пловдив. Всяко от тях бе излъчвано в рамките на един месец по телевизионния канал. Двата репортажа могат да бъдат видени в интернет сайта www.eurocities.eu в рубриката „Добри практики".
National Geographic Channel засне кратък репортаж за България с продължителност 1 минута, който бе излъчен над 14 пъти в рамките на третата рекламна вълна по телевизионния канал. Материалът, озвучен на шест езика, представи възможностите за културен туризъм в България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg