EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кампания за правата на пътниците в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кампания за правата на пътниците в София

mail15:15 | 28.06.2013прегледи 520 коментарикоментари 0


Европейската комисия стартира информационна кампания за увеличаване на осведомеността на пътниците за техните права, която ще продължи две години и ще протече в различни държави от ЕС. Първото събитие от кампанията „Вашите пътнически права под ръка“ ще се проведе на Централна автогара –София на 28 юни и ще постави акцент върху правата на пътниците, ползващи автобусен транспорт.

Между 10.00 и 15.00 часа на 28 юни в най-голямата автогара в България ще работи информационен щанд на кампанията. Автобусните пътници ще имат възможност да научат повече за правата си по време на път – включително право на безплатна помощ при пътуване и компенсации при закъснение на автобуса или отмяна на пътуването от страна на превозвача.
Статистиката показва, че в момента 66% от европейските граждани не знаят какви права получават при закупуването на пътнически билет.
В рамките на кампанията по летищата, пристанищата, авто и жп гарите из цяла Европа ще бъдат разпространени атрактивни информационни постери и листовки, които ще поощряват европейските граждани да знаят и търсят своите права, когато пътува по вътрешни или международни маршрути на територията на Европейския съюз.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg