EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Камарата на представителите в САЩ одобри промени в здравната реформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Камарата на представителите в САЩ одобри промени в здравната реформа

mail09:51 | 22.03.2010прегледи 564 коментарикоментари 0


Камарата на представителите одобри с незначително мнозинство  историческата здравна реформа в САЩ - вътрешнополитически приоритет номер едно за президента Барак Обама, предадоха световните агенции.
Час по - късно след Камарата на представителите подкрепи и серия от промени в законопроекта.
Това стана с 220 гласа "за" при 211 "против". Срещу промените се обявиха всички републиканци, а също и над 30 демократи.
Сега предстои преработеният текст да бъде подложен на гласуване в Сената. Очаква се горната камара на Конгреса да се произнесе по въпроса тази седмица, отбелязва Reuters.
Ако Сенатът одобри версията на Камарата на представителите, законопроектът ще бъде изпратен за подпис при президента Барак Обама. В случай че горната камара на Конгреса на свой ред внесе промени, тогава текстът ще бъде върнат в долната камара.
Лидерите на демократите в Сената обаче увериха, че горната камара ще одобри преработения от Камарата на представителите текст.
Използваната така наречена помирителна процедура е сложен механизъм за приемане на закони в Съединените щати.
Американският президент поздрави конгресмените за това, че са одобрили най-дълбоката реформа в здравната система от средата на 60-те години на 20-и век. Зная, че това не бе лесно гласуване, но то бе правилното, подчерта той.
Обама изтъкна още, че "това не е радикална реформа, но е много важна реформа". "Този закон няма да оправи всички проблеми на нашата здравна система", призна той, но изрази увереност, че пакетът "ни придвижва в правилната посока".  
Барак Обама направи това изявление малко преди полунощ в неделя местно време от Източната стая на Белия дом - място, което често е използвано като трибуна за важни моменти.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg