EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво ще проверява КЕВР през 2016?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво ще проверява КЕВР през 2016?

mail10:05 | 10.02.2016прегледи 910 коментарикоментари 0


Обект на планови проверки до края на годината ще се извършат от КЕВР в 27 дружества от секторите "Електроенергетика" и "Топлоенергетика", "Природен газ" и ВиК, съобщават от Комисията за енергийно и водно регулиране.
Проверките ще обхванат цялата страна и различни по големина дружества. Най-много са планираните проверки във ВиК сектора – осем на брой. При част от дружествата е констатирано значително неизпълнение на одобрените им бизнес планове, както и нарастващ брой жалби срещу тях за влошено качество на предоставените услуги, посочват от регулатора.  В сектор "Топлоенергетика" ще бъдат одитирани дружествата, които не са били проверявани планово през последните три години, като проверка ще има и на изпълнението на условията, заложени в издадените от регулатора лицензии. В сектор "Природен газ" три от комплексните проверки на място ще прегледат изпълнението на издадените лицензии, а останалите четири ще бъдат тематични, поясняват от КЕВР.
 Най-малко пет на брой са планираните проверки в електроенергетиката, от която потребителите се жалват най-често. Одитирани ще бъдат дружества, които не са били проверявани през последните две години и такива, на които не са правени никакви планови проверки. И в електросектора ще има проверки в резултат на сигнали и жалби на потребители, става ясно още от съобщението на регулатора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg