EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво различно ще има на „Агра 2015“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво различно ще има на „Агра 2015“

mail10:30 | 18.12.2014прегледи 798 коментарикоментари 0


Изложители от повече държави се очакват на Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Три месеца преди старта заявки са подали компании от 15 държави, с четири повече спрямо декември миналата година. До откриването броят на страните вероятно ще надвиши 22, колкото бяха на „Агра 2014“.
Чуждестранни посолства у нас също ще представят фирми от своите държави на най-големия на Балканите форум на агробизнеса. Дипломатическите мисии на Холандия и Чехия вече са заявили участие. Експозиции подготвят представителствата на Австрия и Дания. Засилен интерес към „Агра 2015“ проявяват и изложители от Гърция, които в момента оформят най-мащабното чуждестранно участие в нея.
Българският бизнес също се включва активно, за да повтори солидното си представяне от тази година, когато отбеляза ръст от 8%.
“Агра“ дава възможност на производители и дистрибутори да презентират нови технологии, машини и инвентар, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, услуги. На него се демонстрират и постиженията на научните институти от Селскостопанската академия. Специализираната изложба „БиоАгра“ представя екопроизводството на суровини, храни и напитки. Панорамата се допълва от Международната изложба за пчеларство „Апи България“.
„Агра 2015“ ще бъде най-доброто изложение в Югоизточна Европа, прогнозира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.
Принос за това има и новият формат, в който се провежда изложението. За първи път то ще бъде по едно и също време с Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“, Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив и, Изложбата „Вкусовете на Италия“. Съвместното представяне
има за цел да се подкрепи производството и предлагането на висококачествени и здравословни хранителни продукти и напитки.
Посетителите специалисти ще се запознаят с върхови иновации в тази сфера месеци преди Световното изложение в Милано, чиято основна тема е „Да изхраним планетата – енергия за живот“. На него България ще покаже своите традиции, богатия растителен и животински генофонд, потенциала за инвестиции в агробизнеса, научноизследователски разработки. Всичко това може да се види и в Международен панаир Пловдив от 4 до 8 март догодина, когато се очаква над 50 000 посетители от страната и чужбина.


 


Тагове: Агра, изложение
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg