EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво предвижда Закон за производство на хляб?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво предвижда Закон за производство на хляб?

mail18:05 | 14.10.2015прегледи 1156 коментарикоментари 0


В Италия се готви промяна в закона за производство на хляб. Причината е в неясните до сега правила и съвременният начин за производство и продажба на хляб.
Уточнението в закона започва с това какво значи "хляб" - печен продукт от различни житни брашна, замесени с вода, с или без  мая, с или без сол.Следва промяната за понятието "пресен хляб"- този приготвен на деня и продаден в неговите рамки. След това, този хляб вече не може да бъде етикетиран и продаден като пресен.
Няма да се смята за такъв продукт хляб от замразено тесто, затоплен или изпечен при закупуването му, както и хляб замесен от полуфабрикати. Ще има съответни индикации на етикетите, като видовете хляб да се намират на различни рафтове от пресния. Наказанията за неспазващите разликата между пресен и всички други производни видове са запор на дейността до отнемане на сертификатите за производство и продажба. Така, пресният хляб ще е запазена марка, потребителите-наясно и традиционните хлебарници под закрилата на закона.
С тази дейност се занимават 400 000 души и 25 000 предприятия. На Апенините се правят над 300 типове хляб, голяма част, от които с контролирано и гарантирано наименование за произход, а 37% от италианците предпочитат традиционните хлебарници./БНР


Тагове: хляб, закон
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg