EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво пише във вестниците днес?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво пише във вестниците днес?

mail09:40 | 25.11.2013прегледи 678 коментарикоментари 0


Американската компания "Дженерал електрик" иска да изгради два нови блока в ТЕЦ "Марица Изток"-2, посочва Дума като цитира изказване на енергийния министър Драгомир Стойнев пред БНР.

България отново е на път да повтори грешки от миналото и да започне изграждане на поредната ядрена централа без конкурс и нормална процедура, без да е осигурено финансиране и без да има ясна нужда от толкова голяма мощност. От Съединените щати министър Драгомир Стойнев заяви, че ще препоръча на Министерския съвет да строежа на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", а Българският енергиен холдинг да започне преговори с американската "Уестингхаус", пише Капитал Daily.

Заради различни тълкувания на КАТ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" собствениците на леки автомобили с газови уредби не знаят дали трябва задължително да сменят големия талон на колите си. На 1 март влиза в сила нова наредба, според която допълнително поставените газови уредби вече са записани като промяна в конструкцията на автомобила. Според МВР пък всяка такава промяна трябва да бъде отразена в големия талон на собственика. Транспортното министерство обяви, че новата наредба задължава единствено шофьорите да минат на преглед, посочва Труд.

Държавните и общинските служби ще трябва да връщат на гражданите такси за услуга, ако не са си свършили работата навреме. Парите ще се възстановяват по банков път. Това е предвидено в концепция за нова политика по отношение на таксите, която е написана от частна фирма по поръчка на Министерския съвет, съобщава 24 ЧАСА.
Бюджет 2014 ще бъде поредният, в който данъкоплатците ще плащат милиони за неефективни структури. Решимостта на поредното правителство да оптимизира администрацията засега остава на хартия, а натискът за запазване на отделни неработещи звена се оказва успешен, отбелязва Сега. Колетите в пощата вече се изпращат само срещу бележка "антибомба". На листчето, което се залепва върху пратката, декларираме, че не изпращаме нищо незаконно. Оказва се, че мярката е въведена още преди година, но не се е спазвала от всички служители на пощенски гишета, информира Новинар.

Пациентите, докарани с линейка, няма да бъдат разкарвани от болница в болница, докато им се намери свободно легло, а ще бъдат приемани веднага. За целта ще бъдат възстановени спешните отделения, които бяха закрити през 2007 година, посочва Монитор като цитира експерт от здравното министерство.

Преса пише за смъртта на 4-годишно дете в столичния хотел "Хилтън". По ирония на съдбата по същото време 550 лекари в конгресната залата на хотела провеждат Първия национален конгрес по спешна медицина. Изданието обяснява, че детето е било с тежък сърдечен порок, а линейката закъснява с 40 минути и е без дефибрилатор.

Румъния изкупува масово българско жито. Едва ли северната си съседка има нужда от пшеница, а най-вероятно я купува, за да препродаде след това на по-високи цени, посочва Стандарт като цитира шефа на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg