EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво означават цветовете в ЕП?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво означават цветовете в ЕП?

mail17:42 | 05.09.2019прегледи 1086 коментарикоментари 0


Представяме Ви кратък справочник, който ще Ви помогне да разшифровате с какво е планирано да се занимават депутатите в Европейския парламент във всеки един момент от годината.

Синьо – уточняване на позициите на политическите групи

През седмиците, отбелязани в синьо, се провеждат заседания на политическите групи в Парламента. Целта на тези заседания е изготвянето на единна позиция на съответната група по законодателството, което предстои да бъде разглеждано в пленарна зала. 

Политическите групи са обединения на депутати от различни държави, които споделят сходни идеи и виждания. Според правилата на Парламента за сформирането на група са нужни поне 25 депутати от поне седем държави членки.

Розово – работа в парламентарни комисии

Седмиците, представени в розово на календара, са посветени на заседания на парламентарните комисии, които са публични и се излъчват на живо.

Всеки един депутат е член на една или повече комисии, които се специализират в конкретна област – външни работи, икономически въпроси, защита на потребителите и други. Във всяка комисия има представители на всички политически групи, представени в Парламента.

Комисиите са мястото, където депутатите разглеждат предложенията за законодателни текстове на Комисията и Съвета, предлагат изменения и изготвят проекти за позиции на ЕП за гласуване в пленарна зала.

Червено – пленарни сесии

Заседанията на групите и на комисиите подготвят сцената за пленарната сесия на Парламента, по време на която депутатите провеждат дебати и гласуват дали да одобрят, изменят или отхвърлят предложения за законодателство. 

Пленарните сесии са посочени в червено на календара и се провеждат предимно в Страсбург, а понякога в Брюксел.

Тюркоазено – работа извън сградите на Парламента

По време на седмиците, отбелязани в тюркоазено, депутатите имат възможност да работят извън сградите на Парламента. Те могат да организират срещи с избиратели или симпатизанти в своята страна или да участват в парламентарни делегации за връзки с представители на страни извън ЕС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167