EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво не знаете за Бразилия?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво не знаете за Бразилия?

mail11:00 | 02.06.2014прегледи 1202 коментарикоментари 0


С наближаването на Световното по футбол, всички говорят за темпераментната и пъстра страна домакин - Бразилия. Ето няколко удивителни подробности.
Талантът на бразилските футболисти, красотата на бразилските модели и усещането за неспиращата фиеста на карнавалите в Рио, прославят страната по цял свят. Но ето няколко интересни факта, които със сигурност не знаете.
Например - в град Лагуна, рибарите разчитат на помощ за дневния си улов на… делфините. Те хвърлят мрежи в мътните води и чакат симпатичните „асистенти“ да им покажат къде се намира успешният улов. Ако сутрин няма делфини, рибарите си тръгват директно.
Ето още 5 удивителни подробности за шарената и усмихната Бразилия:
1. Националният отбор по футбол на Бразилия е печелил FIFA World Cup рекордните 5 пъти. И нищо изненадващо за родината на Пеле – във всеки един град в Бразилия има минимум един футболен стадион.
2. Въпреки, че бразилското кафе е известно по цял свят като едно от най-добрите и качествени освежителни напитки, националното питие на бразилците е коктейлът Caipirinha.
3. Бразилия покрива цели три часови зони, а 60% от световните тропически гори са разположена именно в рамките на територията й. Страната е дом и на най-много различни видове маймуни и съвсем независимо от това – там ще намерите най-дългата плажна ивица в света.
4. През 2032 година икономиката на Бразилия ще надмине тази на Германия, а днес страната е на 9-то място в класацията за най-много милиардери, живущи там. Страната е 100% енергийно независима.
5. Затворниците в изключително строгия затвор Arisvaldo de Campos Pires могат да разнообразяват времето с плетене, а и да съкратят престоя си там. Партньорството на затвора с бразилската модна дизайнерка Ракел Гимараес дава възможност на коравите престъпници да „спечелят“ един ден намаляване на присъдата си при всеки 3 дни плетене.

 


източник:Premium.bg


Тагове: Бразилия, факти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg