EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво може да се види в стопанство "Кричим"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво може да се види в стопанство "Кричим"?

mail09:01 | 05.04.2019прегледи 801 коментарикоментари 0


Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ - Благоевград откри Седмицата на гората в най-новото си ловното стопанство в двореца "Кричим" край Пловдив. Събитието се организира съвместно с Регионалната дирекция по горите - Пловдив.
Ловно стопанство "Кричим" бе предоставено на ЮЗДП за безвъзмездно управление в края на миналата година с решение на Министерски съвет. По време на празника бяха връчени и наградите за 2018 година "Лесовъд на годината" и "Служител по контрола" за Пловдивския регион. С обединени усилия лесовъдите, отговорни за бъдещето на гората без значение дали е в държавен, общински или частен сектор, биха допринесли за запазването на горите така, че да бъдат предадени в отговорно състояние на бъдещото поколение, каза в обръщението си Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.
Относно стопанството Дамянов добави, че има какво да се види "в това райско кътче, което е на 5 км от АМ "Тракия". Той изрази надежда в близките месеци да бъдат създадени условия, при които всички желаещи ще могат да идват, да гледат и да се радват на това, което има в "Кричим". Обектът е един остров с много красив парк, за който предвиждаме да възстановим туристическите маршрути, да се обособят 1-2 зали в самата къща, където хората да могат да видят всичко ценно тук - снимки, картини, ловни трофеи, всичко с много висока историческа стойност, каза още Дамян Дамянов. Той добави, че в стопанството има 460 лопатара, 40 муфлона, 350 фазана, над 500 яребици, няколко сърни и 20-тина диви свине, като последните ще бъдат отстранени от обекта, защото нанасят щети на парка.
Мирослав Димитров, директор на Регионалната дирекция по горите - Пловдив каза, че Седмицата на гората се е превърнала в празник, както за лесовъдите, така и за хората, които обичат гората. Той добави, че тази година се отбелязват 140 години - история, традиция и грижа за бъдещото на гората, 120 години горски печат и 110 години от създаването на Съюза на лесовъдите в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 866