EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какви са дефектите на Лот-1 на АМ "Марица"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви са дефектите на Лот-1 на АМ "Марица"?

mail14:01 | 08.02.2019прегледи 927 коментарикоментари 0


МРРБ търси трайно техническо решение и ще предприеме по-сериозни мерки за справяне с проблемите по трасето на ЛОТ 1 на АМ „Марица, каза министър Петя Аврамова, като допълни, че: „Всички констатирани до момента дефекти на ЛОТ-а са отстранявани изцяло за сметка на Изпълнителя“.

Тя беше категорична, че областните пътни управления, на територията на които преминава Лот 1 на автомагистралата, извършват постоянен мониторинг на обекта, като изпращат в Агенция „Пътна инфраструктура“ ежемесечни доклади за това.  Констатираните дефекти в този участък, през месец ноември миналата година, са отстранени.

До момента АПИ е установила наличието на голям надлъжен наклон на пътя от 4% и при проливни дъждове невинаги водата се оттича през отводнителните улеи, като по този начин се просмуква в насипа, който е висок 15 м. Независимо че са направени допълнителни улеи, проблемът при влошени климатични условия се проявява.

АПИ търси възможности за окончателно решаване на проблема. Съгласно договора на Изпълнителя са изпращани известия за съответния дефект и той е процедирал проект за временна организация на движението, в която са уточнени подробности по дължините на ремонтираните участъци, срокът за отстраняването им и отговорниците за това.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg