EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как ще се промени TEN-T?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще се промени TEN-T?

mail09:40 | 28.12.2023прегледи 821 коментарикоментари 0


ЕК приветства политическото споразумение постигнато между ЕП и Съвета относно преразглеждането на  Регламента за трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T). Съзаконодателите се споразумяха да увеличат значително усилията за изграждане на устойчива и издръжлива TEN-T.

Това включва силни стимули за увеличаване на използването на по-устойчиви видове транспорт и за подобряване на мултимодалността — практиката на комбиниране на видовете транспорт за едно пътуване — в рамките на европейската транспортна система.

Преразгледаната TEN-T ще определи задължителни цели:

-Пътническите железопътни линии по основната и разширената основна мрежа на TEN-T трябва да позволяват на влаковете да се движат със скорост 160 км/ч или по-бързо до 2040 г.

-Европейската система за управление на железопътния превоз (ERTMS) трябва да бъде въведена в цялата мрежа TEN-T като единна европейска система за сигнализация в Европа, за да стане железопътният транспорт по-безопасен и по-ефективен.

-До 2040 г. следва да се разработят безопасни и сигурни зони за паркиране по основната и разширената основна пътна мрежа на TEN-T, средно на всеки 150 км.

-Големите летища, които обслужват повече от 12 милиона пътници годишно, ще трябва да бъдат свързани с железопътен транспорт на дълги разстояния.  

-Броят на терминалите за претоварване трябва да се развива в съответствие с настоящите и очакваните транспортни потоци и нуждите на сектора.

-Всичките 430 големи града по мрежата TEN-T ще трябва да разработят планове за устойчива градска мобилност с цел насърчаване на мобилност с нулеви и ниски емисии. 

Европейското морско пространство има за цел да интегрира морското пространство с други видове транспорт по ефективен, жизнеспособен и устойчив начин.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039