EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как ще се помага на автотоварите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще се помага на автотоварите?

mail08:05 | 09.07.2020прегледи 524 коментарикоментари 0


Обсъдени бяха нови мерки за подпомагане на автомобилните превози на товари на среща, организирана по инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Дискутирано бе облекчаването на режима за преминаване на тежкотоварните камиони през граничните пунктове. Основните притеснения на бранша са свързани с образуването на километрични опашки от камиони по българските граници. Постигнато беше съгласие всички отговорни институции, съвместно с бранша, да проучат възможностите и да координират реорганизирането и оптимизирането на проверките, извършвани на граничните контролно-пропускателни пунктове, свързани със спазването на правилата за движение по пътищата, заплащането на изминато разстояние и други, установени в европейското законодателство. Разгледано беше и предложението за намаляване на административната тежест при събирането на глобите, така че да има по-голяма ефективност без това да създава затруднения на превозвачите.

Браншовите организации представиха идеята в дългосрочен план да бъдат изградени буферни паркинги за тежкотоварни камиони, в близост до граничните пунктове, където при възможност да се извършват и съвместни проверки.

Разгледани бяха и възможностите за адаптиране на мярката 60 на 40 към транспортния бранш. Към момента транспортните компании не могат да покрият установените критерии, тъй като естеството на работа, свързана с превозите на товари, не позволява на работодателите в сектора да установят непълно работно време на служителите си.

Участие в разговорите взеха представители на браншовите организации в автомобилните превози на товари, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социалната политика, Агенция „Митници“ и Агенция „Пътна инфраструктура”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4112