EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как се търгува на Борсата EuroBridge?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се търгува на Борсата EuroBridge?

mail13:10 | 16.04.2024прегледи 759 коментарикоментари 0


Борсата създаде нов сегмент в съвместно сътрудничество с Deutsche Börse, чрез който дружествата, които проявяват интерес, могат да бъдат
листнати и да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия, възползвайки се от достъпа до глобални инвеститори.

Българска фондова борса организира първия по рода си Investor Day в София в Интер Експо Център като събра изявена част от големия бизнес в България, инвестиционни посредници, пенсионни дружества, инвеститори, банки и редица финансови анализатори.

Беше представен и новият сегмент на Борсата EuroBridge. Новата възможност представлява своеобразна „бърза писта“ за компаниите, които искат да бъдат търгувани на българския и германския пазар.

Представители на Deutche Börse, Международния депозитар на ценни книжа Clearstream, Baader Bank, ключова инвестиционна банка в Германия и първата българска компания, която се търгува на Борсата във Франкфурт Shelly Group споделиха детайли от процеса на предварителна организация, необходимите изисквания и търгуването, които всяка заинтересована компания трябва да изпълни, за да може да разшири своя бизнес модел и да привлече повече инвеститори.

Над 40 български дружества, публични и непублични, взеха активно участие в Investor Day в София. Една част от компаниите се включиха и във втората част на събитието в над общо 65 индивидуални срещи с потенциални инвеститори, на които представиха своите бизнес планове, стратегии за развитие и отговориха на въпроси относно техния бизнес модел и перспективите за растеж. По този начин компаниите получиха възможност да привлекат нови инвестиции и да подобрят своята корпоративна видимост на пазара.

„Все повече български компании ще имат възможността да търсят по-голям капитал. Най-новият сегмент за двойно листване EuroBridge ще отвори врати към глобални инвеститори за големите български дружества, на които българският пазар е отеснял. Това е ключов момент от развитието на Българска фондова борса“, обяви изп.дир. на БФБ доц. д-р Маню Моравенов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg