EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как се справят здравните системи в ЕС?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се справят здравните системи в ЕС?

mail18:02 | 03.01.2024прегледи 386 коментарикоментари 0


С наближаването на края на годината и размислите за какво сме благодарни или какво си пожелаваме за следващата година, доброто здраве е нещо, което всеки си пожелава. На равнището на ЕС това означава да гарантираме, че здравните системи в Европа могат да отговорят на настоящите нужди на европейските граждани, като същевременно са по-добре подготвени за бъдещи здравни кризи.

Публикувани са два нови доклада, които показват, че ЕС постига успех в създаването на по-ориентирани към бъдещето, устойчиви, стабилни и справедливи здравни системи. Същевременно в тях се набелязват и области, в които трябва да се постигне по-нататъшен напредък, включително по отношение на психичното здраве.

В първия от тези доклади — годишният доклад за състоянието на подготвеност в областта на здравеопазването — се разглеждат действията на ЕС, предприети след пандемията за справяне с трансграничните заплахи за здравето. Във връзка с това и наред с другите констатации в него се отбелязва, че правилата, които са в сила от почти една година, са създали солидна основа за по-ефективна готовност и координирана реакция.

В същото време в доклада за състоянието на здравеопазването в ЕС се прави оценка на резултатите на здравните системи в ЕС. В него се определят по-специално три области, които трябва да бъдат разгледани след пандемията от COVID-19, и се подчертават начините, по които се постига напредък. Тези три области са реформи в областта на психичното здраве, нарастващата неравнопоставеност в здравеопазването в целия Съюз и непрекъснатите инвестиции в здравеопазването.

За повече информация:

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg