EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как се сключва споразумение за разсрочване на сметки?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се сключва споразумение за разсрочване на сметки?

mail06:30 | 03.09.2020прегледи 677 коментарикоментари 0


Как се сключва споразумение за разсрочване на сметки?

Споразумението се сключва с клиента - титуляр на партидата или упълномощен от него представител, като упълномощаването задължително се удостоверява с пълномощно.
Установена практика е изплащането на дълга да се разсрочи при първоначална вноска по него. За физически лица тя е в размер на 30%, а остатъкът се разпределя на 7 равни месечни вноски. При доказано тежко финансово и/или здравословно състояние на клиента, задължението се разсрочва на равни месечни вноски спрямо сегашните му доходи. От датата на сключване на споразумението не се начислява лихва по дълга, при условие, че вноските се плащат в уговорените срокове. Текущите сметки се плащат успоредно с вноските по разсроченото задължение. С подписване на споразумението заявявате желанието си да изплатите сметките си в съответствие с договорения погасителен план и ако го спазвате, „Топлофикация“ не предприема допълнителни действия по събиране на дълга.

Как се извършва промяна на титуляр на партидата?

Своевременната смяна на партидата е необходима на новия собственик, за да защити по-добре правата си като потребител на топлинна енергия за новозакупения имот. Ако партидата не е на негово име, той не би могъл да подава жалби, рекламации, заявления и други във връзка с ползването на топлинната енергия в имота. Например, според чл.12 от „Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация София” ЕАД, новият собственик е задължен в 30–дневен срок да уведоми дружеството за настъпилата промяна на собствеността. За тази цел новият собственик трябва да представи молба по образец /документът може да бъде изтеглен от Интернет страницата на дружеството/, копие от нотариалния акт /или удостоверението за наследници/ и нотариално заверен споразумителен протокол между стария и новия собственик, който задължава един от двамата с плащането на годишната изравнителна сметка.

На името на кого може да се открие партида?

Според чл. 64, ал. 1 от Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация София” ЕАД на клиенти в София, клиент може да бъде и друго лице – ползвател на имота, различно от собственика на имота, при условие че последният е представил писмено съгласие в нотариално заверена форма за това.

Автор: Активни потребители


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg