EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как се разработват и одобряват ваксини? Видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се разработват и одобряват ваксини? Видео

mail06:30 | 19.03.2021прегледи 1295 коментарикоментари 0


Три нови щама в ЕС

Д-р Бруно Чианчио от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията обясни, че в момента в ЕС са регистрирани три основни мутации на вируса. Има потвърдени 24 000 случая на британския вариант в 28 страни от ЕС и Европейската икономическа зона, 900 случая в 18 страни с южноафриканския вариант и 200 случая в девет страни с бразилския вариант.

Въз основа на това, което в момента се знае за тези мутации, моделите на центъра предвиждат, че настоящите мерки и стратегията за ваксинация ще продължат да бъдат ефективни, посочи д-р Чианчио. Той обаче подчерта нуждата да се следи разпространението на новите щамове.

Д-р Марко Кавалери, председател на работната група на Европейската агенция по лекарствата за COVID-19, заяви, че агенцията следи внимателно изпитанията за ефективността на ваксините спрямо новите щамове. Той увери, че процесът на одобрение на ваксини за тях би бил по-бърз: „Производителите няма да трябва да представят цялото досие от нула, а ваксината ще бъде одобрена като вариант на дозите, получили първоначалното одобрение. Това ще спести много време и ще направи нещата по-чисти и по-гъвкави.“

Вижде във видеото на ЕК как се разработват, тестват и одобряват ваксини. 


Тагове: ваксини, щам, вирус
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg