EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Как се плаща "синя зона" във Варна?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се плаща "синя зона" във Варна?

mail11:08 | 29.06.2018прегледи 943 коментарикоментари 0


Три ще бъдат методите за плащане за почасово паркиране в "синята зона" във Варна - чрез мобилно приложение, SMS или в брой, съобщиха от общинското предприятие "Паркинги и синя зона". В момента се поставя хоризонтална маркировка и зоната все още не е действаща.

Мобилното приложение - Виртуален паркинг метър, може да бъде изтеглено от сайта на общинското дружество - www.varnaparking.bg. След регистрация се зарежда виртуален портфейл, който прехвърля към страницата на epay.bg, чрез която се въвежда акаунт на клиента или детайли по банкова карта. Операцията е еднократна и методът на плащане се запаметява автоматично. Единствено мобилното приложение дава възможност да се заплати и половинчасов престой на цена 50 стотинки. Също така могат да се запаметят на различни автомобили за бърз достъп. Системата изпраща и предупредително съобщение 5 минути преди изтичане на периода на паркиране.

Друг начин за заплащане е изпращане на съобщение. Клиентите на българските мобилни оператори изпращат SMS на номер 1352 с текст - номера на автомобила. Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално табелата с регистрационния номер на съответното пътно превозно средство. Системата приема изписване на кирилица и латиница с максимално допустим брой 10 символа. Таксуването на паркиране с SMS е за един час. Цената за едно съобщение е 1 лев плюс стойността на SMS към мобилния оператор. Успешно заплащане се счита за извършено, когато клиентът получи обратно потвърдително съобщение. Системата изпраща и напомняне 5 минути преди изтичане на периода за паркиране.

Третият начин за заплащане е в брой и се извършва в търговски обекти, които са отбелязани със стикер, на който е изписано на български и английски език "Тук можете да платите кратковременно паркиране Синя зона". Цената е също 1 лв. на час.

Паркирането в "синята зона" е разрешено до 3 часа. При достигане на максималния период, системата няма да приема и таксува опити за последващи заплащания и клиентът трябва да премести своя автомобил извън обхвата на зоната. Нов тричасов престой може да започне след като изминат 30 минути от изтичане на предходния.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3887