EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как млади учени да патентоват изобретения?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как млади учени да патентоват изобретения?

mail16:30 | 03.12.2014прегледи 1033 коментарикоментари 0


Водещи експерти в областта на патентното право ще изнесат лекции и ще проведат дискусии с млади учени за възможностите за закрила на изобретения в България и чужбина. Това ще стане на семинар „Съвременни материали: от дизайн до иновации“ на 27 и 28 ноември 2014 г. в Института по обща и неорганична химия при Българската академия на науките, който е посветен на 145-годишнината на Академията.

Докторанти, постдокторанти и специализанти, участници в проекта „Създаване на висококвалифицирани специалисти по съвременни материали за опазване на околната среда: от дизайн до иновации“ ще научат повече за начините, по които могат да защитят и да реализират своята интелектуална собственост, както и за ползите и практическото приложение на патентовани изобретения и регистриране на полезни модели в конкурентна среда. По време на семинара участниците в проекта ще представят своите научни изследвания и ще оценят тяхната иновативност.

Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ от Института по обща и неорганична химия, съвместно с Института по катализ към БАН и Факултета по химия и фармация на Софийския университет. В него са включени 38 млади учени, които извършват научни и приложни изследвания със съвременна и уникална за България апаратура. Основната цел е да се създаде ново поколение специалисти, които да отговорят на потребностите на бизнеса в една стратегически важна за икономиката на България област – съвременните материали за опазване на околната среда.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 894