EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да спорим с Топлофикация?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да спорим с Топлофикация?

mail10:03 | 15.02.2017прегледи 1178 коментарикоментари 0


Аварията на Топлофикация София от 5 февруари 2017 разголи пълната готовност за пълна безотговорност към клиентите. За какво става дума? Ето мнението на Асоциация "Активни потребители".

Дружеството обяви, че абонатите могат да подават жалби с претенции за неустойки. Поставиха и срок – 1 март, защото запаметените данни щели да се нулират. След това щели да извършат проверка и съставят протокол, в присъствието на жалбоподателя.

Не се приема – компенсирането трябва да става автоматично, няма да ви се молим.

Неустойката щяла да се изчисли в съответствие с действащите Общи условия на дружеството.

Не се приема – вижте колко изпразнена от съдържание е клаузата от Общите условия:

Чл. 39. (1) Когато по вина на Продавача повредите в топлопреносната мрежа или абонатната станция не са отстранени в срок от 48 часа, той дължи неустойка в размер на стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението.

Да опитаме да сметнем неустойката. Според текста, тя е стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението, т.е. неустойката е равна е на 0 (нула), тъй като стойността на недоставената енергия е 0.

За какво призовават "Активни потребители" институциите?

Столичният общински съвет (като принципал на дружеството) да обсъди и приеме размер на обезщетение, независимо от Общите условия, с което да задължи дружеството да компенсира всички засегнати – автоматично, без молби и заявления.

Комисията за енергийно и водно регулиране да стартира процедура по изменение на Общите условия на Топлофикация София за конкретизиране на обезщетенията по аналогия с Общите условия на електроразпределителните дружества, където тя се определя като твърда сума за всеки 12 часа без услуга.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg