EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да се върне лустрото на Европа?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да се върне лустрото на Европа?

mail17:50 | 14.03.2012прегледи 496 коментарикоментари 0


Главният икономист на Световната банка за Европа и Централна Азия Индермит Гил ще представи на дискусия утре най-новия доклад "Златен растеж: Как да се върне лустрото на европейския икономически модел". Форумът ще се състои от 9.30 до 11.30 часа в НДК. Икономистът ще се опита да отговори на въпроса следва ли Европа златното правило за икономически растеж - тоест хората да работят, спестяват и инвестират днес, така че бъдещите поколения да имат същите условия на живот и как това златно правило важи за България.
Изследването разглежда икономическия модел на Европа през последните 50 години и твърди, че той е бил мощен стимул за изравняване на икономическите и жизнени стандарти. Последните промени в и извън Европа обаче налагат преосмисляне и промяна, посочват от Световна банка.
На събитието са поканени представители на правителството, парламента, частния сектор, научните среди и дипломатическата общност. Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще представи модела за икономически растеж на България, а модератор на дискусията ще бъде Питър Харолд, регионален директор на Световната банка за Централна Европа и Балтийските държави.
 


Тагове: Европа, модел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg