EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да познаем свежата краставица?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да познаем свежата краставица?

mail11:05 | 03.08.2023прегледи 614 коментарикоментари 0


Над 75% от продаваните краставици в мрежата на Kaufland са български, а в сезон процентът им достига до 100%. За 2022 г. ритейлърът е реализирал в търговската мрежа 3 125 298 кг, а 2 346 000 кг от тях са със 100% български произход и са резултат на програма за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция, която прилага компанията.

Уникалната за българския пазар система от партньорски отношения дава сигурност и предвидимост на производителите. Благодарение на договорите, в периода на повишени цени на енергоносителите, производители на оранжерийни краставици не преустановиха производството си, а първата реколта от български краставици пристигна на регалите на ритейлъра още през февруари.

Редом до краставицата, сред най-търсени от българина зеленчуци са доматите и жълтия лук - зеленчуците, необходими за традиционната за българската кухня шопска салата. Това показват данни за предпочитанията на клиентите.

Как да познаем, че една краставица е свежа и прясна? Ето какво казват по този въпрос експертите: „За една краставица първото, което можем, още преди да я разрежем, да видим, това е дръжката, защото там се показва свежестта. Ако тя е вече започнала да омеква, започнала е да губи правилната си форма и при натискане се деформира, това означава, че краставицата не е свежо набрана“, коментира Цветомира Палашева, експерт качество „Плодове и зеленчуци“ в Централен склад на веригата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg