EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да познаем качественото зеле?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да познаем качественото зеле?

mail18:10 | 09.11.2023прегледи 1123 коментарикоментари 0


100% от предлаганото бяло зеле във веригата на Kaufland България в сезон, е с български произход. Най-голямата търговска верига предлага широк асортимент от шест различни вида зеле, включително китайско, савойско, червено, бяло и атрактивния сорт колраби. Сред другите зеленчуци от семейството на зелето, предлагани в Kaufland, са броколите и карфиола.

По данни на ритейлъра през изминалата година са закупени над 3,5 млн. килограма зеле от хипермаркетите на веригата. Българското зеле се предлага в хипермаркетите на лидера в ритейла целогодишно.

За производството му компанията си партнира с 16 български производители, а единствено през зимата има внос на карфиол, броколи и китайско зеле. Шест от българските производители са част от уникалната за ритейла програма за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция. 

 Свежестта на зелето можем да познаем по външния вид, зелените листа и отсъствието на вредители по зеленчука, а бялото пънче доказва, че то е свежо откъснато. „Ние сме заедно с нашите производители още от засяването на продукта в полето до доставката му в централен склад. Там продуктите минават окачествяването и проверка от нашите обучени служителите.“, коментира Мариела Байкова, търговец „Плодове и зеленчуци“ в Kaufland България, относно процеса по контрол и окачествяването на земеделската продукция. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048