EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да познаем качествения козунак?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да познаем качествения козунак?

mail07:27 | 16.04.2017прегледи 1725 коментарикоментари 0


Тайната на качествения козунак се крие в добрите продукти, правилно подбрани и забъркани с много старание и търпение. Някои производители обаче решават, че не е нужно да залагат на качество и добро име, за да имат клиенти и догодина, а прибягват до трикове, които намаляват производствената цена, но заедно с това и качеството. Много хора може и да се изненадат, но най-качественият контрол върху подобни практики се извършва от потребителя. Той е този, чийто интерес е най-силно засегнат, и затова е най-чувствителен към теми като качество и цена на продуктите.

Съвети за покупка:

Добрите козунаци имат срок на годност от 3 до 4 дни. Оптималното им съхранение е на 18 градуса. Тази информация трябва да се намира на етикета на продукта;

Съставките на добрият козунак не са много - брашно, яйца, прясно мляко, масло, захар, сол и мая. Всички добавки започващи с Е или трудни за произнасяне нямат място там;

Добрият козунак има мирис и цвят (жълтеникав, но не ярко жълт цвят), които максимално се доближават до домашния. Поради естеството на тестото и замесването, трябва да се цепи на конци при разчупване. Ако структурата му е гладка и ронлива, това почти сигурно означава, че е забъркан от смеси;

Цената също може да е показателна при избора. Ако продуктът е твърде евтин, едва ли производителят е имал възможност да използва качествено брашно, мляко и масло.

Източник: Активни потребители


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150