EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Казахстан затруднен да захранва Набуко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казахстан затруднен да захранва Набуко

mail15:27 | 28.10.2009прегледи 594 коментарикоментари 0


Ограничените свободни газови ресурси са основният проблем пред участието на Казахстан в проекта "Набуко", заяви директорът на департамента за многостранно сътрудничество на министерството на енергетиката и минералните ресурси Мейрам
Канапянов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Канапянов каза това на международната конференция "Казахстанското председателство на ОССЕ - предизвикателства и възможности".
"За нашата страна основният проблем (за участие с доставки на газ в проекта "Набуко") е ограничеността на свободните газови ресурси, тъй като вече се изпълняват редица големи газови проекти, изискващи значителни количества въглеводородни ресурси", поясни той.
Канапянов отбеляза също така, че Казахстан не може да транспортира газа си по "Набуко", докато не бъде изграден газопроводът през Каспийско море, чийто юридически статут все още не е определен.
Казахстан би могъл да стане доставчик на газ за този газопровод ("Набуко") в бъдеще "при разработването на перспективни находища" и "наличие на свободни газови ресурси", обобщи той.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg