EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кадър на Amazon стана директор в Apple

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кадър на Amazon стана директор в Apple

mail17:32 | 10.02.2017прегледи 1250 коментарикоментари 0


Американският технологичен концерн Apple е наел Тимъти Туердал, бивш директор на подразделението Fire TV на Amazon на поста заместник-мениджър, отговарящ за продуктовия маркетинг на Apple TV, предава "Блумбърг".

Досегашният мениджър, заемащ тази позиция, вече ще отговаря за отдела, който сключва медийни сделки за съдържание.

Ходът предполага подновени усилия на концерна от Купертино да акцентира върху Apple TV и върху предоставянето на повече съдържание за устройството - усилие, което бе в застой в миналото заради неуспешни преговори.

Туердал се присъедини към Apple през този месец, пояснява говорител на производителя на iPhone пред агенцията. Той бе генерален мениджър и директор на бизнеса  Fire TV на Amazon от 2013 г. насам, показва справка в профила му в социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn. В Apple той ще е директно подчинен на Грег Джосвяк, вицепрезидент по маркетинга на iPhone.

Apple TV представлява част от компанията, която влиза в категорията „други продукти" и генерира не повече от 5 на сто от продажбите на Apple през 2016 г. Последната хардуерна актуализация на устройството бе през 2015 г., но от тогава продажбите спадат на годишна база, обяви главният финансов директор на Apple Лука Местри през миналата седмица.

Fire TV и Apple TV са сред цифровите устройства, които могат да излъчват поточно видео съдържание и приложения на големи телевизионни екрани. Двете устройства са известни със своята функционалност за гласов контрол и интеграцията с по-големите услуги на съответните компании. Видео услугата Prime на Amazon е от ключово значение за Fire TV, докато iTunes Store и App Store са в основата на предложението на Apple.

Туердал има сериозен опит в сферата на интернет свързаните устройства за телевизори. Преди да бъде част от Amazon, той бе мениджър в Netflix, а по-късно вицепрезидент по потребителските устройства в Roku, разработчик на приемници за видео стрийиминг. 


Тагове: Apple, Amazon, директор
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg