EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кадрови рокади в БЕХ & ДФЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кадрови рокади в БЕХ & ДФЗ

mail20:20 | 19.07.2019прегледи 1750 коментарикоментари 0


Енергийният министър Теменужка Петкова освободи двама от общо тримата шефове на най-голямата държавна компания у нас - Български енергиен холдинг. С постовете си се разделя изпълнителният директор Петьо Иванов, както и Петър Илиев, който засега ще продължи да оглавява Националната електрическа компания. Българският енергиен холдинг е създаден преди повече от десет години и обединява всички големи държавни енергийни производители, както и доставчиците на електроенергия и газ.

Със свое решение енергийният министър Теменужка Петкова освобождава изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов. Засега обаче той ще запази поста си в Съвета на директорите на "Булгаргаз". За нов шеф на БЕХ е избран Жаклен Коен, който досега беше в борда на АЕЦ "Козлодуй". Коен вече е бил директор на холдинга, назначен по време на кабинета на Пламен Орешарски. Тогава той е освободен предсрочно от поста си през 2016 г. от самата Петкова с мотив за оптимизация на дейността на дружеството.

Енергийният министър освобождава и председателя на съвета на директорите на БЕХ Петър Илиев. Той е и изпълнителен директор на Националната електрическа компания като името му нашумя в началото на юли. Той подаде оставка като шеф на НЕК, но като председател на борда на БЕХ не си я прие. Заради високата цена на тока на борсата, едрият бизнес поиска оставката му. На негово място в БЕХ сега влиза Андон Андонов, който е изпълнителен директор на "Мини Марица изток".

Единственият, който запазва поста си в борда на БЕХ, е Живко Динчев. Той е и изпълнителен директор на заплашения от фалит ТЕЦ "Марица изток 2". Новите промени ще влязат в сила с вписването им в Търговския регистър.

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие" избра ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор беше избран Васил Грудев, след като по-рано през деня досегашният шеф подаде оставка по лични причини. От прокуратурата съобщиха, че и петимата задържани след арестите във фонда, свързани с корупционни схеми с еврофондове, са освободени под парична гаранция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg