EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кабинетът”Станишев” - 8 млн. лв. бонуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кабинетът”Станишев” - 8 млн. лв. бонуси

mail15:00 | 07.03.2012прегледи 420 коментарикоментари 0


“Ако предишните управляващи до една седмица не върнат взетите от тях бонуси ще оповестим имената им и кой колко е взел.”, това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.
Те препоръчаха, особено на лидерите на БСП в миналото и сега Станишев и Първанов, да призоват хората си към тази морална постъпка, последвайки примера на ГЕРБ. Съветът им е взелите бонуси от предишни правителства да ги върнат в специално откритата сега сметка или да отворят своя.
“Днес на МС бе обявено връщането на всички допълнителни финансови средства над заплатата на висши служители в специална сметка, които са взети законно и действието им бе доброволен акт”, подчерта Валентин Николов.
От ГЕРБ са изчислили, че сумата на бонусите на предишните правителства е около 8 млн.лв. Депутатът не цитира имена, но спомена, че зам.-министър на икономиката, примерно, през 2007 г. е взел 46 хил.лв., за същата година министърът на икономиката и енергетиката е получил над заплатата си 63 хил.лв., а зам.-министър на транспорта-35 хил.лв. Чакаме техният отговор и жест на морал, заяви Александър Ненков, депутат от ГЕРБ.
Източник: БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg