EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кабинетът отпусна милиони за ремонти на общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кабинетът отпусна милиони за ремонти на общини

mail18:05 | 21.12.2018прегледи 1201 коментарикоментари 0


Общини от област Монтана получиха от правителството общо 7 милиона лева за ремонти на инфраструктура, съобщиха от Областната управа в Монтана.
С 1,1 милиона лева община Лом ще реконструира зала "Балканиада" в крайдунавския град. Спортното съоръжение, което е построено през 1964 година и в момента е неизползваемо, ще бъде основно ремонтирано и ще се закупи ново оборудване за него. Към сумата, отпусната от правителството, ще бъдат добавени 838 835 лева, получени като дарение от д-р Андрей Георгиев, който наскоро починал в САЩ и завещал част от състоянието си на община Лом. Очаква се след ремонта децата и младежите от Лом да могат отново да използват залата за спорт, а града да бъде домакин на републикански и международни спортни изяви, както е било преди десетилетия, обяви кметът на Лом Пенка Пенкова. Тя благодари на премиера Борисов и на правителството за подкрепата за хората в Лом.
Другите общини от област Монтана, получили финансова подкрепа за свои проекти са Бойчиновци, Брусарци, Вършец, Георги Дамяново, Медковец, Чипровци и Якимово. Община Бойчиновци получава 900 000 лева за ремонти на улици в общинския център, община Вършец - 900 000 лева за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа, община Георги Дамяново - 900 000 лева за ремонт на общинска пътна мрежа, общините Брусарци, Медковец, Чипровци и Якимово получават по - 700 000 лева всяка за ремонт на улици.

Отпуснати са 2,1 милиона лева за инфраструктура и довършване на детска градина във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината. 
Министерският съвет е одобрил искането на община Велико Търново за финансиране на няколко проекта, средствата са допълнителни към бюджета. 
С финансирането ще бъдат довършени и доизградени улици в кварталите "Картала" и "Зона В", ще бъде довършен и новият корпус на детска градина "Здравец". 
Още близо 1,6 милиона лева са осигурени на Великотърновска Света митрополия за основен ремонт на сградата на епархийската библиотека.

В Тервел ще бъде напълно обновено основно трасе с ресурс от 920 000 лева, който правителството отпусна на последното си заседание за общината, съобщават от кметската управа.
През отиващата си година общината изпълни проект за рехабилитация на транзитен водопровод, преминаващ по улица "Хан Аспарух". Инвестицията бе осигурена от Предприятието за управление на дейностите по околната среда. Водопроводът бе подменен след десетки аварии, които увредиха уличната настилка. 
Улица "Хан Аспарух" преминава през централната част на Тервел и осигурява връзка на изходите на града с Добрич и Силистра. На тази улица се намират детска градина, читалище, гимназия, две бизнес зони, църковен храм, музей и стотици жилища на граждани, посочват от общината. Улицата е натоварена с автомобилен и пешеходен поток. За ново асфалтово покритие трябва голям ресурс, който общината не може да осигури. Предоставените 920 000 лева са несъразмерни с общинския бюджет, коментират от кметската управа. Основните дейности по подмяната на водопровода вече приключиха и предстои ремонтът на улицата.

Три милиона лева са отпуснати на община  от държавния бюджет, които ще се използват за текущи ремонти във всички населени места. Това съобщи на пресконференция кметът на общината Огнян Ценков. Средствата ще бъдат изразходвани за рехабилитация, ремонти на улици и междублокови пространства. 
Стойността на тези ремонти е 2 792 000 лева, а обектите са определени след подадена информация от гражданите за състоянието на уличната мрежа и междублоковото пространство. На базата на тази информация са обследвани тези райони, а комисия на общината е остойностила необходимите ремонти. 
Проведени са обществени поръчки, без осигурени финансови средства, още през лятото. От отпуснатата сума 207 330 лева ще бъдат заделени за доизграждане на довеждаща улица в Западната промишлена зона на Видин. За трета поредна година правителството отпуска три милиона лева в края на годината на община Видин за ремонти, за подкрепа и преодоляване на регионалните дисбаланси, каза Огнян Ценков.

Пет общини в област Разград получават допълнителни средства, отпуснати с постановление на Министерския съвет, съобщават от областната администрация. Парите в размер на 3 480 000 лева са предимно за ремонти на пътна инфраструктура в населените места.
За община Цар Калоян са отпуснати 360 000 лева за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в село Езерче, както и 340 000 лева за рехабилитация и благоустрояване на прилежащото пространство към СУ "Христо Ботев" в общинския център. 
За останалите общини средствата са за ремонт на улична мрежа в населените им места. За Завет, Кубрат и Лозница трансферът е по 700 000 лева, а за Самуил - 680 000 лева.
За тази година това е втори допълнителен трансфер за общините в Лудогорието, припомнят от областната администрация. През август местните управи получиха допълнително 6 475 000 лева, които бяха предназначени за подобряване на уличната инфраструктура и за проекти. 

9 893 500 лв е общата стойност на отпуснатите средства с постановление на Министерския съвет за общини от Смолянска област. За община Смолян сумата е 2 380 000 лв. От тях за реконструкция на ул. „Проф. Асен Василев“ са 650 000 лв., за ремонт на стадион „Смолян“ и прилежащ спортен комплекс са 1 050 000 лв., за ремонт на тротоари и настилки по пешеходни зони в Смолян средствата са 450 000 лв., и за изграждане на временен приют за кучета 230 000 лв. 

На община Девин са одобрени 1,8 млн. лева за ремонт и рехабилитация на централната градска част.По бюджета на община Баните има одобрение за 500 000 лв., предназначени за ремонт и реконструкция на площада. Сумата за община Доспат е 950 000 лв. за ремонт, преустройство и оборудване на общинска сграда, намираща се на ул. "Капитан Петко Войвода" №3 ", както и за вертикална планировка на имота. 

Община Златоград получава общо 1 093 500 лв. От тях за подмяна на част от уличната водопроводна мрежа в Златоград и село Старцево 355 557 лв., за изграждане на канализационната мрежа на ул. „Виктор Юго“ 93 000 лв., за благоустрояване на площад и обновяване на площи за широко обществено ползване в село Долен 344 943 лв., за благоустрояване на гробищен парк в село Старцево 300 000 лв. 

На Борино са отпуснати 750 000 лв. От тях за ремонт на улична мрежа в общината 550 000 лв., и за довършване на обект „Реконструкция на вътрешна, водопроводна мрежа” 200 000 лв.

Община Мадан получава 1 200 000 лв. за проект „Изграждане на градска градина с кътове за отдих, площи с декоративно озеленяване и паркинг към МБАЛ „Проф. Д-р Константин Чилов”.

За община Неделино средствата са 500 000 лева и са за изграждане, реконструкция и модернизация на улици и общинска пътна мрежа. 

Община Рудозем получава 720 000 лева за реконструкция и рехабилитация на общински пътища и улици. Единствената община от региона, която няма отпуснати допълнителни средства от въпросното постановление е община Чепеларе.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg