EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия: Шофьори на такси протестират

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия: Шофьори на такси протестират

mail14:40 | 13.01.2012прегледи 379 коментарикоментари 0


Италианските таксиметрови шофьори започнаха стачка, която не бе предварително обявена, насочена срещу плановете на правителството да либерализира достъпа до упражняване на професията им, за да се засили конкуренцията, предадоха DPA и  AP.
Пътниците пристигнали на летище Леонардо да Винчи в Рим намериха днес стоянките празни, а пътуващите за работа трябваше да потърсят алтернативни начини за придвижване до работните си места заради неразрешената стачка. Таксиметровите шофьори в Рим паркираха близо до офиса на премиера Марио Монти и блокираха движението в историческия център на столицата. Колегите им в Милано и други големи градове също спряха работа.
Синдикатите призоваха таксиметровите шофьори да се върнат на работа, като посочиха, че е по-добре да участват в организираната 24-часова стачка, насрочена за 23 януари, посочи DPA.
Правителството на премиера Монти, което дойде на власт преди два месеца, за да спаси Италия от финансовата разруха, прие строги мерки на икономии, които целят да бъде намален италианският държавен дълг. Сега се съсредоточава върху втора фаза от мерките, които трябва да насърчат икономическия растеж, включително отварянето на професии, които по-традиция трудно допускат в редиците си нови хора, като таксиметрови шофьори или фармацевти, за да се насърчи конкурентоспособността.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163