EUR 1.9558
USD 1.6855
CHF 1.8258
GBP 2.3163
CNY 2.6212
you tube
mobile version

Италия получи почти 25 млрд.евро от ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия получи почти 25 млрд.евро от ЕК

mail16:40 | 18.08.2021прегледи 652 коментарикоментари 0


Пред дни ЕК изплати на Италия 24,9 милиарда евро от общо договорените 191,5 милиарда евро по Механизма за възстановяване и устойчивост, одобрен преди малко повече от година, за подпомагане на засегнатите страни от коронавирусната пандемия. Италия е една от първите страни, получили предварително финансиране.

Изплатената сума е 13% от общо договорените над 191 милиарда евро. Останалите 87% Италия ще получи въз основа на изпълнението на поставените цели. От цялата сума към 68,9 милиарда евро са безвъзмездни средства, а 122,6 милиарда евро са заеми.

От ЕК уточняват, че предварителното финансиране на Италия ще помогне да се започне изпълнението на нейния план за възстановяване и устойчивост. Той включва зеления преход с модернизирането на железопътния, автомобилния и обществен транспорт, дигитализацията, укрепването на икономическата и социална структура.

Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан каза, че сътрудничеството с Италия и солидната подготовка в рамките на Европейската комисия е позволило средствата да бъдат разпределени в рекордно кратко време и със събраните ресурси ще може бързо да се задоволят нуждите на всички държави членки.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg