EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия планира плосък данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия планира плосък данък

mail09:45 | 21.03.2023прегледи 598 коментарикоментари 0


Правителството на Италия прие общите линии на голяма фискална реформа, целяща да облекчи данъчното бреме върху домакинствата и компаниите в страната с цел подем на икономиката, предаде Франс прес

Мярката цели да промени по един структурен начин италианската фискална система, 50 години след последната голяма реформа, извършена в нея и датираща от 70-те години на миналия век.

Тази фискална реформа е фундаментална за подема на икономиката, за насърчаването на инвестициите в компаниите и за гарантиране на по-голямо богатство на хората на заплата, обясни премиерката Джорджа Мелони, без да съобщава конкретна цифра относно стойността на мерките във фискалната реформа.

В центъра на реформата, която би трябвало да влезе в сила след две години, фигурира намаляване от четири на три на данъчните ставки върху дохода, като целта е преди края на мандата на настоящите управляващи през 2027 г. да има единна данъчна ставка за всички, тоест така наречения плосък данък за всички.

Занаятчийте и самонаетите вече се облагат с плосък данък в размер на 15 процента, ако годишните им доходи са до 85 000 евро, като тази мярка беше въведена в бюджета за настоящата година.

Плоският данък е едно от основните предизборни обещания на дясната коалиция, дошла на власт през октомври миналата година. 

Що се касае до данъците за компаниите, Мелони планира също да ги намали при определени условия. Понастоящем облагането за тях е от 24 процента. Намалението ще е обаче за компаниите, инвестиращи в иновации, или за компаниите, които осигуряват работни места.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158