EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия няма проблем с банките?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия няма проблем с банките?

mail13:33 | 25.07.2016прегледи 735 коментарикоментари 1


Италия няма проблем с банките си, заяви финансовият министър Пиер Карло Падоан в неделя, въпреки че инвеститорите предупреждават за около 400 млрд. долара лош дълг, който дърпа сектора надолу, предава AFP. 
Страховете за подновяване на дълговата криза в еврозоната ще се разпространяват сред финансовите пазари, ако Италия не предприеме действия за справяне с дълга. 
Но Падоан се опита да успокои притесненията в кулоарите по време на срещата на финансовите министри от Г-20. „Всички страни трябва да се успокоят: няма проблем в италианските банки“, заяви италианският финансов министър. 
„Има икономика, която е в рецесия от три години, има натрупани лоши кредити, с които сме се справили“, допълни Падоан.


Тагове: Италия, банки
 
Коментари
 
Галя - 25-07-2016 г. 22:48:54

Този нещо е пушил ми се струва. Целият свят гърми и трещи, че е възможно да видим нови фалити на банки в Италия, а той се прави на дръж ми шапката. Положението там се влошава с всеки изминал ден. ЕЦБ вече отрязаха желанията на италианския премиер да спасява банките с пари на данукоплатците, така че сега не е много ясно как ще се покрият тия 400 млрд. евро лошо кредити. Този да продължава да си плямпа, че всичко е наред. Именно тази стратегия на отричане е довела след себе си най-много опустошения и кризи. http://www.bgnes.com/biznes/banki/4446755/

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg