EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Италия глоби Епъл и Самсунг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия глоби Епъл и Самсунг

mail12:40 | 26.10.2018прегледи 730 коментарикоментари 0


Италианската служба за защита на конкуренцията и пазарите (антитръст) наложи глоба от 10 млн.евро на Епъл и 5 млн. евро на Самсунг в рамките на разследването си за програмирано остаряване, предаде Асошиейтед прес.

Срещу двата технологични гиганта се проведоха много разследвания в света, но италианският антитръст изглежда е първата институция, която прави подобна стъпка и налага санкция.

"Компаниите от групата Епъл и групата Самсунг са извършили непочтени търговски практики", се посочва в комюнике на италианската антитръстова служба след края на разследването.

Софтуерните обновявания на телефоните на Епъл и Самсунг "са предизвикали сериозни неизправности и така са ускорили подмяната им", уточнява антитръстът.

По същество Самсунг е накарал собствениците на смартфоните Ноут 4 да инсталират нова версия на Андроид, предвидена за новия модел Ноут 7. Така те са създали проблеми на собствениците на по-старите модели, които не са приспособими с новата програма.

Същото се отнася и за Епъл, който е принудил собствениците на смартфони от серията Айфон 6 да инсталират операционна система, която е разработена за Айфон 7 и след това да я обновят. По този начин собствениците на айфоните се сблъскват със същите проблеми като притежателите на телефони Самсунг.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg