EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианци лекуват евтино зъби у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианци лекуват евтино зъби у нас

mail17:43 | 22.05.2009прегледи 817 коментарикоментари 0


dental1От началото на финансовата криза над 20 000 италианци предпочетоха да лекуват зъбите си в страни като Унгария, Словения и дори България, защото източноевропейските страни предлагат ниски цени и професионална работа, съобщи Deutsche Welle.
Джузепе е служител на авиокомпания Alitalia и може да се каже, че е представител на така наречената средна класа в страната. Работата му позволява да пътува по света и да сравнява начина на живот в различните страни. Миналата седмица той е пребивавал в България, за да си лекува зъбите. Джузепе спял в софийски хотел, докато български зъболекар се грижил за подобряването на усмивката му. За над 1 000 евро Джузепе си направил преден мост и се завърнал в Италия доволен, че е спестил поне 2-3 хил. хиляди евро. Освен това си прекарал добре и си починал.
Все повече италианци следват примера на Джузепе - те предпочитат да си лекуват зъбите в Източна Европа, предлагаща много по-ниски цени и доста професионална работа. Унгария дори е разработила цяла система от здравни туристически пакети. Туристически агенции предлагат хотел с лекарски кабинет. Не липсват и удобствата на типичната отпуска в курорт.
Разходите по пътуването, престоя и лечението в Унгария са с една трета по-ниски, отколкото тези за лечение в Италия. Същият пакет в България е дори на още по-изгодни цени. Ако за една коронка в Италия се плащат около 1000 евро, то в Будапеща цената на услугата е наполовина. Лечението на корените е пък десет пъти по-евтино.
Но не само посещението при източноевропейски зъболекар си струва. Унгария предлага например изгодни операции на перде на очите, както и увеличаване на бюста. Но към този тип лекарски намеси италианците все още имат предубеждения. Те предпочитат да се доверят на местните хирурзи с по-съвременни методи на лечение.
Скъпите цени и високият курс на еврото не са единствените причини за този бизнес. Източноевропейските зъболекари са вече в крак с тенденциите в Западна Европа и внушават доверие с добрата си подготовка, заяви наскоро завърналият се Джузепе, който каза, че и негови приятели искали да последват примера му.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1085