EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианските работодатели с представителство у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианските работодатели с представителство у нас

mail13:08 | 20.09.2023прегледи 596 коментарикоментари 0


Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов присъства на учредителното събрание на "Фенимпресе България" - част от "Фенимпресе" (FenImprese) в Италия, работодателска организация с над 20 000 членове, съобщиха от Палатата на интернет страницата си.

Симеонов поздрави инициативата и заяви, че БТПП е на разположение на "Фенимпресе" и нейните членове за съдействие при всяка стъпка от правенето на бизнес в България – от намиране на партньори, създаване на компания, растеж, инвестиции, до решаване на търговски спорове и др.

Той представи икономиката на нашата страна, която има най-ниските данъци за бизнеса в ЕС. Симеонов подчерта, че България успешно преминава през енергийната криза. Посочи и атрактивните за италианските компании и инвеститори сектори, сред които производство на автомобилни части, фармация, търговия, хранително-вкусова промишленост, транспортна инфраструктура, банково дело, туризъм и услуги.

Паскуале Лаказела, италиански предприемач, беше избран за национален президент и получи поздравления и от българския посланик в Италия Тодор Стоянов.

"Интернационализацията на компаниите е в центъра на дейността на "Фенимпресе". Организацията ще функционира като допълнителен инструмент за повишаване на конкурентоспособността на италианските компании на световната сцена. Централата на "Фенимпресе в България" е в София, на улица "Раковски" 42", каза Лаказела.

Посланик Стоянов информира, че ръстът на търговията между България и Италия през миналата година достига рекордни обеми. Стокообменът достига 6,65 милиарда евро и бележи ръст от почти 30 на сто. Българският износ е за 3,6 млрд. евро и нараства с 36 на сто. В същото време Италия е четвъртият най-голям инвеститор в България. Освен това италианските инвеститори допринасят за развитието на нови бизнес модели и подобряването на бизнес климата благодарение на активния диалог с институциите.

В събитието взеха участие представители на ръководството на "Фенимпресе" от Италия, български и италиански бизнесмени, представители на Българската агенция за инвестиции, местни институции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg