EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианската "Дзукети" стъпва в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианската "Дзукети" стъпва в България

mail18:00 | 18.05.2012прегледи 1148 коментарикоментари 0


Групата "Дзукети" АД (Zucchetti spa) разшири значително търговските си перспективи в чужбина с придобиването на фирмата "Микроареа" АД (Microarea spa), която има силно присъствие на източноевропейските пазари и особено в България, съобщи днес специализираната италианска агенция TTI, цитирана от БТА. "Микроареа", чиято централа се намира в Генуа, има над 350 представителства в Италия. В чужбина разполага с гъста мрежа от партньори в България, Полша, Румъния, Швейцария и Унгария, които са дистрибутори на нейния водещ продукт - управленския софтуер ERP Mago.
Програмата Mago принадлежи към категорията "Планиране на ресурсите на предприятието" (на английски: Enterprise Resource Planning, ERP) и е вид информационна система, използвана за административна обработка едновременно на всички данни в зависимост от нуждите на организацията (например човешки ресурси, финанси, маркетинг, логистика и т.н.). Тя съдържа локалните функции, които са характерни за административните и фискалните нормативи на съответната страна. Освен това предлага поддръжка на много езици и избор на интерфейс с предпочитания от клиента език.
Централата на групата "Дзукети" е в Лоди, в областта Ломбардия. Има персонал от над 2000 души с повече от 1000 италиански дистрибутори и над 200 чуждестранни партньори в 50 страни. В Италия е лидер в производството на софтуер с над 85 хиляди клиенти и фактуриран оборот от 237 милиона евро през 2010 година. Групата включва 14 италиански фирми и два филиала в чужбина - Zucchetti USA и Zucchetti Romania. Според прогнозата на "Дзукети" предстои увеличение на италианските инвестиции на Балканите в областта на технологическите иновации. Ето защо първата стъпка на групата ще бъде лансирането в България на програмния продукт InfoBusiness от категорията "бизнес разузнаване", което няма връзка с промишления шпионаж, а представлява обработка и анализ на достъпна и събрана със законни средства информация. В случая софтуерът на "Дзукети" ще се интегрира с този на "Микроареа".
InfoBusiness с лекота ще осъществява многоцелеви анализ на данните, добити от ERP Mago и ще изготвя подробни и профилирани доклади и статистики, които със сигурност ще бъдат високо оценени от българските фирми, тъй като ще им помогнат да подобрят стратегическия си избор и да станат по-конкурентни, се посочва в информацията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg