EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ИТ специалистите с интерес само към заплатата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ИТ специалистите с интерес само към заплатата

mail15:05 | 20.12.2023прегледи 782 коментарикоментари 0


Възнаграждението, балансът между работа и личен живот, както и екипът са трите най-важни мотивационни фактора и приоритети за работното място при ИТ специалистите. Данните са от скорошно проучване сред 1835 професионалисти, направено от сайта за технологични обяви за работа - DEV.BG.

Очаквано, заплатата е най-значимата мотивационна сила при близо една трета от анкетираните (29%). От компанията обясняват това и с нуждата от признание за предоставената експертиза и опит чрез конкурентно възнаграждение.

Високите изискания към разработчиците, дългият работен ден и ангажименти се оказват все по-определящ фактор при търсене на работа. Това оправдава и резултата от анкетата -  близо ¼ от анкетираните (22%) търсят баланс между личните и работните ангажименти. Това е логична реакция на ИТ професионалистите за поддържане на здравословна дългосрочна работоспособност.

Синергията и колегиалността също продължават да бъдат сред водещите мотиватори при избора на работа и 19% от запитаните са посочили екипа като най-важен фактор. „Този процент отразява желанието на голям брой ИТ специалисти да открият не просто подходяща работна обстановка, в която индивидуалният талант се уважава и подкрепя, а и стремеж към постигане на съвместен успех“ - коментират от DEV.BG.

Възможността за развитие, непрекъснато учене и кариерно израстване е ключов фактор за 17% от анкетираните ИТ специалисти. Тази нагласа също не е изненадваща в един сектор, в който технологиите се променят изключително динамично, а работещите имат силно подчертан интерес към придобиване на нови знания. Като причина за мотивация и удовлетвореност на работното място специалистите посочват още естеството на проектите, в които участват, компанията, в която работят и социалните придобивки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg